Proceduri Estetice
Este bine sau nu?
Nu stim ce sa spunem, dar un lucru stim cu siguranta, ca transformarea oricarui act medical intr-un act pur comercial sau de marketing nu este un lucru bun. De aceea avand credinta ca reputatia unui medic o dau rezultatele interventiilor si satisfactia pacientilor va invitam sa cititi cu atentie toate informatiile de mai jos si nu uitati ca va stam la dispozitie in orice moment pentru nelamuriri.

Cu stima,
DR. DUMITRU TOTIR,
Medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva
Cercetator stiintific, Doctorand in stiinte medicale
Chirurgia estetica a venit ca rezultat al dezvoltarii medicale si ca o consecinta a cresterii duratei medii de viata a oamenilor precum si datorita dorintei firesti a acestora de a fi mai frumosi si mai increzatori in ei insisi.

Punerea la punct a tehnicilor chirurgicale si de anestezie transforma aceste interventii intr-un act medical sigur cu rezultate foarte bune si cu putine situatii de insatisfactie ale pacientiilor si sau ale medicului.

In timp interventiile estetice vor deveni rutina si daca pana nu cu mult timp in urma erau considerate ca ceva secret despre care se vorbea "doar in soapta si pe la colturi", astazi subiectul este dezbatut in toate revistele si toate canalele media.

MAMOPLASTIE DE ASCENSIONARE SI SAU REDUCTIE

1.Pot alapta in urma acestor operatii?

De obicei da, dar riscul aparitiei complicatiilor cum sunt mastoza sunt mai mari. Recomandarea noastra este ca pacientele care au realizat aceasta interventie sa nu alapteze.


2.Pot aparea tulburari de sensibilitate la nivelul areolei si sanului?
Da, pot aparea, dar ele sunt de obicei temporare.
Acest lucru trebuie luat in considerare deoarece inervatia areolei este circulara si ea este intrerupta cel putin partial in urma acestei interventii.


3.Sanii pot sa mai creasca postoperator?
Daca perioada de crestere a sanilor nu este incheiata sanii mai pot creste postoperator pentru ca niciodata nu se scoate intregul tesut glandular.
Totusi in cele mai multe cazuri rezultatul este stabil in timp.


4.Dupa mamoplastie, sanii pot sa cada in timp?
Raspunsul este Da pot sa cada in continuare dar mult mai incet deoarece greutatea lor este mai mica. 
De aceea este bine ca postoperator cel putin 6 luni pacienta sa poarte sutien sau bustiera permanent. 
 

 Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale solicitate, conform cu Termenii si Conditiile de Utilizare si cu Politica privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.
DR. DUMITRU TOTIR
Calea Serban Voda 95-101 Bucharest, Romania
021 9983