Proceduri Estetice
Este bine sau nu?
Nu stim ce sa spunem, dar un lucru stim cu siguranta, ca transformarea oricarui act medical intr-un act pur comercial sau de marketing nu este un lucru bun. De aceea avand credinta ca reputatia unui medic o dau rezultatele interventiilor si satisfactia pacientilor va invitam sa cititi cu atentie toate informatiile de mai jos si nu uitati ca va stam la dispozitie in orice moment pentru nelamuriri.

Cu stima,
DR. DUMITRU TOTIR,
Medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva
Cercetator stiintific, Doctorand in stiinte medicale
Chirurgia estetica a venit ca rezultat al dezvoltarii medicale si ca o consecinta a cresterii duratei medii de viata a oamenilor precum si datorita dorintei firesti a acestora de a fi mai frumosi si mai increzatori in ei insisi.

Punerea la punct a tehnicilor chirurgicale si de anestezie transforma aceste interventii intr-un act medical sigur cu rezultate foarte bune si cu putine situatii de insatisfactie ale pacientiilor si sau ale medicului.

In timp interventiile estetice vor deveni rutina si daca pana nu cu mult timp in urma erau considerate ca ceva secret despre care se vorbea "doar in soapta si pe la colturi", astazi subiectul este dezbatut in toate revistele si toate canalele media.

INTINERIRE FACIALA

Tratamentul ridurilor de expresie cu toxina botulinica

Cum actioneaza toxina botulinica in tratamentul ridurilor?

Toxina botulinica este introdusa la nivelul musculaturii care provoaca aparitia ridurilor si determina paralizarea totala sau partiala a acesteia.
Ea a fost introdusa in 1960 pentru tratamentul afectiunilor neurologice, iar in 1989 s-a acceptat folosirea toxinei in tratamentul blefarospasmului,clipitul necontrolabil,strabism.
In 2000 s-a folosit pentru tratamentul distoniei cervicale o boala neurological ce determina contracture severe la nivelul gatului si umarului.

In toate aceste cazuri se folosesc doze de pana la 10 ori mai mari decat cele pentru tratamentul ridurilor.
Efectul toxinei botulinice asupra ridurilor de expresie a fost descoperit intamplator in timpul tratametului pentru strabism. Actualmente in SUA  numarul de proceduri in care s-a utilizat  toxina botulinica a fost de 2,27 milioane.
Este procedura cosmetica nechirurgicala cea mai folosita in tratamentul ridurilor.


Ce riduri pot fi tratate prin aceasta metoda ?

Ridurile cauzate de contractia musculara  cum sunt cele de la nivelul intersprancenos, fruntii, laba de gasca de la nivelul nasului si cele de la nivelul gatului.
Rezultatele se vad la 3-4 zile dupa injectare dar exista si persoane la care efectul apare pana la 14 de zile de la injectare.
Efectul este temporar si dureaza de la caz la caz intre 3-6 luni ca urmare pentru a avea un effect constant trebuie repetat.

Nu necesita perioada de recuperare. Reluarea activitatii se face imediat.

Tratamentul ridurilor cu filere temporare si semipermanente

Exista o gama larga de filere ce pot fi folosite pentru tratamentul facial de reintinerire prin atenuarea santurilor nazogeniene sau de obtinere a unui volum crescut al buzelor sau obrajilor.
Tratamentul este sigur si dureaza aproximativ 4 - 6 luni.
Tratamentul necesita de obicei o anestezie locala si in urma lui pot aparea mici vanatai si temporar un edem post-injectional.
Este repetitiv se poate face la o distanta de 4 - 6 luni.
Substantele folosite sunt foarte bine tolerate de organismul uman si nu declanseaza reactii adverse sau de corp strain.

 Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale solicitate, conform cu Termenii si Conditiile de Utilizare si cu Politica privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.
DR. DUMITRU TOTIR
Calea Serban Voda 95-101 Bucharest, Romania
021 9983