Proceduri Estetice
Este bine sau nu?
Nu stim ce sa spunem, dar un lucru stim cu siguranta, ca transformarea oricarui act medical intr-un act pur comercial sau de marketing nu este un lucru bun. De aceea avand credinta ca reputatia unui medic o dau rezultatele interventiilor si satisfactia pacientilor va invitam sa cititi cu atentie toate informatiile de mai jos si nu uitati ca va stam la dispozitie in orice moment pentru nelamuriri.

Cu stima,
DR. DUMITRU TOTIR,
Medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva
Cercetator stiintific, Doctorand in stiinte medicale
Chirurgia estetica a venit ca rezultat al dezvoltarii medicale si ca o consecinta a cresterii duratei medii de viata a oamenilor precum si datorita dorintei firesti a acestora de a fi mai frumosi si mai increzatori in ei insisi.

Punerea la punct a tehnicilor chirurgicale si de anestezie transforma aceste interventii intr-un act medical sigur cu rezultate foarte bune si cu putine situatii de insatisfactie ale pacientiilor si sau ale medicului.

In timp interventiile estetice vor deveni rutina si daca pana nu cu mult timp in urma erau considerate ca ceva secret despre care se vorbea "doar in soapta si pe la colturi", astazi subiectul este dezbatut in toate revistele si toate canalele media.

GINECOMASTIA SI SAU REDUCEREA SANULUI LA BARBATI

Miscorarea sanului la barbati prin liposuctie este una din cele mai frecvente zone ce sunt operate la barbat prin liposuctie alaturi de flancuri si abdomenul inferior si superior.

Sanul barbatului contine tesut glandular care daca este hipertrofiat vorbim de ginecomastie daca exista o predominanta a tesutului gras.  Atunci tehnica folosita este liposuctia grasimea putand fi asorbita prin aceasta metoda. Tesutul glandular este mai greau de indepartat altfel.

Pentru aceasta este necesar o mamografie care sa evidentieze tipul de tesut predominant.

Pseudo ginecomastia este reprezentata de hipertrofia la nivelul sanului a tesutului grasos apare frecvent la barbatii varstnici si la tinetii care sunt relative obezi .Se preteaza la liposuctie. 

Ginecomastia este hipertrofierea sanului cauzata de hipertrofierea tesutului glandular. O hipertrofie a tesutului glandular apare la 75% dintre adolescenti  in perioada pubertatii si este temporara  dureaza cateva luni.

In 33% din cazuri  dispare la un an iar la 98 % din cazuri dureaza 3 ani.

Ginecomastia se trateaza indepartand cauza sau chirurgical.

Cauze ce determina aparitia ginecomastiei (nu este o lista completa) 

•alcooolism
efect advers al medicatiei
nivele reduse de testosterone
insuficienta renala
adenocarcinoame testiculare
ciroza hepatica
cancer pulmonar
tuberculoza
hipertiroidism

Existenta unui singur san marit la un barbat  indica posibilitatea existentei unei tumori de san ceea ce implica realizarea unei mamografii pentru confirmarea diagnosticului.

Medicamente ce pot cauza aparitia ginecomastiei

Amiodarona ( Cordarone)
Amfetamine
Anabolice steroidiene
Antiandrogeni
Medicatie antineoplazica
Hormoni androgeni
Captopril
Cimetidina
Diazepam
Digitale
Ketoconazol-Nizoral
Estrogeni
Marijuana
Metyl dopa
Metoclopramid
Nifedipine
Phenotiazine
Phenitoine
Reserpina
Spironolactona
Antidepresivele triciclice
Vincristina

Comunicati medicului  orice fel de tratament  urmati la momentul consultatiei.

 Pretul interventiei  
Cuprins intre 800-1200 de euro in functie de tehnica folosita

 Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale solicitate, conform cu Termenii si Conditiile de Utilizare si cu Politica privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.
DR. DUMITRU TOTIR
Calea Serban Voda 95-101 Bucharest, Romania
021 9983