Dl. Dr. Totir
Are o experienta de peste 10 ani in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, in Clinica condusa de Prof. Dr. Ioan Lascar, si are peste 4000 de operatii estetice si reconstructive efectuate pana in prezent.

Inainte de interventia chirurgicala propriu-zisa, pacientii trebuie sa stie ca este necesara o comunicare cat mai buna cu noi pentru a cunoaste toate afectiunile de care suferiti astfel incat sa va putem ajuta sa luati decizia corecta, in cunostiinta de cauza.

IMPLANTE MAMARE

1. Implantul mamar cauzeaza aparitia cancerului la san?
Raspunsul este categoric NU. Exista o multitudine de studii care confirma faptul ca NU exista nici o legatura de cauzalitate intre aparitia cancerului la san si interventia chirurgicala pentru marirea sanilor; frecventa aparitiei acestei maladii este aceeasi atat la femeile care au implant mamar cat si la cele care nu au.

2. In urma acestei interventii pot aparea boli autoimune?
S-a dovedit prin studii clinice ca NU exista nici o asociere intre implante si dezvoltarea acestor boli (scleroza multipla, lupus etc).

3. Ce tip de incizie folositi?
Toate tipurile de incizie: inframamar, periareolar sau axilar, dar preferam incizia inframamara si periareolara pentru siguranta si confortul oferit de aceste incizii.

4. Se poate alapta dupa operatie?
Da, se poate alapta dupa aceasta interventie. Nu se poate garanta aspectul estetic al sanului dupa alaptare, acesta fiind sub control hormonal.

5. Trebuie schimbate implantele?
Atat timp cat nu apare nici o complicatie ele nu trebuie schimbate decat daca la un moment dat aspectul estetic al sanului nu va mai multumeste.

6. Pot purta centura de siguranta, pot sa zbor cu avionul sa fac scufundari, sa sar cu parasuta etc.?
Dupa interventia de marire a sanilor sunteti aceeasi persoana care erati si inaintea interventiei, asa ca orice activitate pe care doriti sa o faceti, o puteti face!

7. Ce este contractura capsulara?
Contractura capsulara este o reactie a propriului organism fata de implant; ea poate duce la modificarea aspectului estetic al sanului; NU este o boala.
Cauzele aparitiei ei nu sunt cunoscute, poate fi uni sau bilaterala.
Poate aparea in timp.

8. De la ce varsta pot face aceasta interventie?
Dupa varsta de 18 ani, preferabil dupa oprirea din crestere a sanilor!

9. Pana la ce varsta?
La orice varsta daca starea generala va permite suportarea in bune conditii a stresului interventiei chirurgicale.

 Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale solicitate, conform cu Termenii si Conditiile de Utilizare si cu Politica privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.
DR. DUMITRU TOTIR
Calea Serban Voda 95-101 Bucharest, Romania
021 9983